میلگرد حرارتی چیست؟ کاربرد میلگرد حرارتی

میلگرد حرارتی چیست؟

فهرست مطالب

میلگرد حرارتی

میلگرد حرارتی یکی از مهم­ترین مصالح ساختمانی است که توسط آن اقدام به اجرای تیرچه و بلوک سقف می­نمایند. از جمله بزرگ­ ترین ویژگی­های میلگرد حرارتی این است که باعث کاهش تنش­های حرارتی به بتن سقف شده و به این صورت امنیت بالایی برای بنا به وجود می­آورد. یکی از بزرگ­ترین مشکلاتی که بسیاری از مهندسان در هنگام اجرای سقف با آن مواجه هستند، ترک خوردگی سقف است که امنیت سازه را تحت الشعاع قرار می­دهد. خوشبختانه میلگردهای حرارتی یکی از بهترین انتخاب­ها برای حل این مشکل به شمار می­روند، زیرا از ایجاد تنش در اثر جمع شدن و حرارت بتن در سقف جلوگیری به عمل می­آورند. این میلگردها از انبساط و انقباض بتن جلوگیری نموده و در نهایت مانع از ترک خوردن آن می­شوند.

کاربرد میلگرد حرارتی

بیشترین کاربرد میلگرد حرارتی در هنگام اجرای سقف بناها و ساختمان­های مختلف است؛ البته با توجه به نوع سقف، این میلگردها نیز کاربرد خاص خود را دارند که در این قسمت به برخی از مهم­ترین آن­ها اشاره می­کنیم:

  • میلگرد حرارتی برای سقف تیرچه و بلوک

    : در سقف­هایی که با استفاده از تیرچه و بلوک تهیه می­شوند، از میلگرد حرارتی برای جلوگیری از جمع شدگی بتن استفاده می­نمایند؛ البته این میلگرد به تنهایی در سقف­های تیرچه و بلوک به کار نمی­رود و در واقع مکمل میلگردهای داخلی است.

  • میلگرد حرارتی برای سقف عرشه فولادی

    : معمولاً اسکلت ساختمان­های دارای سقف عرشه فولادی، از فلز است. در این بناها پس از نصب گل­میخ­ها، شروع به آرموتوربندی با استفاده از میلگرد حرارتی­ می­نمایند.

  • میلگرد حرارتی برای سقف اسکلت بتنی

    : در هنگام اجرای سقف­هایی که اسکلت آن­ها از جنس بتن است، پس از ورق­های فولادی، اقدام به نصب میلگرد حرارتی­ می­نمایند. این میلگردها علاوه بر تنظیم و تقسیم حرارت، از ایجاد ترک­های عمیق در سطح اسکلت بر اساس انقباض و انبساط جلوگیری به عمل می­آورند.

  • میلگرد حرارتی برای دیوار حائل

    : برخی از مهندسین برای کاهش آثار حرارت در دیوارهای حائلی که از جنس بتن هستند، از میلگردهای حراتی استفاده می­نمایند.

  • میلگرد حرارتی در سقف کرومیت:

    در سقف­های کرومیت نیز از این میلگردها برای کاهش حرارت و مقابله با تنش­هایی که به سبب حرارت بروز پیدا می­کنند استفاده می­شود.

نمره میلگرد حرارتی

معمولاً برای تولید میلگرد حرارتی، از استانداردهای مختلفی استفاده می­کنند که این موضوع تعیین کننده تنهایی طول، عرض و جرم آن­هاست. تولید کنندگان این نوع میلگردها، با توجه به کارکرد این محصول، استانداردهای خاصی را برای آن در نظر گرفته و سپس اقدام به تولید آن می­نمایند؛ بنابراین نمره میلگرد حرارتی همواره متفاوت است. به عنوان مثال میلگردهای حرارتی که در ساختار خود هیچ نوع آجی ندارند، دارای نمره 6 تا 8 هستند؛ همچنین قطر این نوع میلگردها اعدادی میان 4 و 5 میلی­متر است.

مهم­ترین تفاوت میلگرد حرارتی و میلگرد معمولی

اگر بخواهیم به یکی از اصلی­ترین تفاوت­هایی که میان میلگردهای حرارتی و معمولی وجود دارند اشاره کنیم، مسلماً از سایز قطر آن نام خواهیم برد. معمولاً میلگردهای حرارتی دارای قطر 6 یا 8 میلی­متری هستند، در صورتی که میلگردهای معمولی از قطر 10 و 12 میلی متری برخوردار می­باشند. علاوه بر این، میلگردهای معمولی را می­توان به راحتی به همدیگر جوش داد، در صورتی که میلگردهای حرارتی به سبب این که در ساختار خود دارای کربن هستند، از قابلیت جوشکاری برخوردار نیستند. یکی دیگر از تفاوت­هایی که میان این دو میلگرد وجود دارد، محل استفاده آن­هاست؛ میلگردهای حرارتی را در سقف و فنداسیون بنا به کار می­برند، در صورتی که میلگردهای معمولی، علاوه بر سقف و فنداسیون، برای ستون­ها و تیرهای بتنی نیز گزینه مناسبی به شمار می­روند.

نحوه بستن میلگرد حرارتی در سقف

برای این که بتوان میلگردهای حرارتی را در سقف استفاده نمود، ابتدا باید آرماتورهای شبکه­ای عمود بر همدیگر را بسازند. معمولاً برای بستن میلگردهای حرارتی در کنار همدیگر از دو شیوه متفاوت بهره می­برند. این دو روش عبارتند از:

  1. روش ضربدری: در این روش میلگردها را بر روی هم قرار داده و از یک نوع سیم مفتولی برای اتصال آن­ها استفاده می­نمایند. البته این سیم مفتولی به حالت ضربدری و از زیر و روی میلگردها عبور می­کند. در پایان انتهای سیم مفتول را به قسمت پایین خم می­کنند تا یک سطح صاف و یکدست به وجود آید.
  2. بستن از کنار میلگردها: به این روش بستن میلگردهای حرارتی، شیوه کرواتی نیز گفته می­شود؛ برای انجام آن سیم مفتول را از زیر میلگرد پایینی عبور داده و از کنار میلگرد حرارتی بالا گذرانده و انتهای آن را به همدیگر وصل می­کنند. معمولاً از این روش برای آرماتوربندی فنداسیون سقف و ساختمان بهره می­برند.

مزایای استفاده از میلگرد حرارتی

این روزها بسیاری از مهندسان اعتقاد دارد استفاده از میلگرد حرارتی در بناهای مختلف، امری واجب و ضروری است؛ زیرا از ترک خوردن بتن جلوگیری به عمل می­آورد. در ساعت­های ابتدایی که از بتن برای اجرای سقف بنا استفاده می­شود، بتن تمایل بسیار زیادی به انبساط و انقباض دارد و در چنین شرایطی، میلگردهای حرارتی از به وجود آمدن ترک بر روی آن ممانعت می­کنند. یکی دیگر از مزایای میلگرهای حرارتی این است که علاوه بر نقش حرارتی، دارای نقش باربری نیز هستند و استحکام و دوام بالایی برای بنا به همراه می­آورند.

سقف­هایی که در ساختار آن­ها از میلگرد حرارتی استفاده نشده، ممکن است در عرض خود دچار ترک خوردگی شوند .از طریق این ترک­ها موادی مانند آب و سولفات­ به درون بنا نفوذ کرده و در نهایت باعث ایجاد ترک برای میلگردهای اصلی می­شوند. علاوه بر تمامی موارد ذکر شده، میلگرد حرارتی هماهنگی و یکپارچگی بسیار خوبی در برابر بسیاری از نیروهای وارده به سقف به وجود آورده و تیرچه­ها را به بهترین شکل ممکن به همدیگر وصل می­کند.

قیمت میلگرد حرارتی

قیمت میلگرد حرارتی با توجه به موارد مختلفی تعیین می­شود؛ در واقع انواع میلگرد حرارتی که شما در بازار مشاهده می­کنید بر مبنای نوع کاربردی که دارند قیمت گذاری می­شوند؛ البته موارد دیگری مانند برند تولید کننده، سایز لوله، کیفیت مواد اولیه و … نیز در تعیین قیمت آن نقش مهمی ایفا می­کنند. معمولاً میلگردهای حرارتی که دارای قطر 5، 6 و 8 میلی­متر هستند، بیش از سایر لوله­ها کاربرد دارند، در نتیجه مشتریان استقبال فراوانی از خرید آن­ها می­نمایند. در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که میلگردهای حرارتی ارزش بالایی برای خرید دارند، زیرا باعث مقاوم سازی ساختمان­ها در برابر زلزله و آتش سوزی می­شوند.

 

 

Leave A Comment

کمک نیاز دارید?