ورق استیل چیست ؟

ورق استیل چیست ؟

فهرست مطالب

ورق استیل

ورق استیل یکی از پر کاربردترین مواد اولیه‌ای است که این روزها در بسیاری از صنایع، مورد استفاده قرار می‌گیرد. آلیاژ اصلی تشکیل دهنده ورق استیل، آهن است؛ همچنین در هنگام تولید آن، عناصر دیگری مانند کروم و نیکل نیز به آن افزوده می‌شود؛ این عناصر خاصیت ضد زنگ بودن آن را تقویت نموده و این ورق‌ها را در برابر پوسیدگی و خوردگی محافظت می‌کنند. دسته بندی‌های مختلفی برای ورق‌های استیل وجود دارد که یکی از معروف ترین آن‌ها، ورق استیل بگیر و نگیر است. به سبب میزان خاصیت مغناطیسی و جذب شدن یا نشدن به آهنربا، این نام بر روی آن‌ها قرار گرفته است.

کاربرد ورق استیل در کجاست؟

ورق‌های استیل به سبب این که از 7 مرحله نورد عبور می‌کنند، دارای مقاومت و استحکام بسیار زیادی در برابر رطوبت، حرارت، خوردگی و سایش هستند. بنابراین بسیاری از کارخانجات و صنایع، برای تولید محصولات خویش، آن‌ها را انتخاب می‌کنند. از جمله متداول ترین کاربردهای ورق استیل، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • طراحی و تولید بسیاری از لوازم خانه و آشپزخانه
  • تولید انواع تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی
  • قابل استفاده در کارخانجات تولیدی که از مواد خورنده استفاده می‌نمایند
  • کارخانجات خودروسازی
  • صنایع تولید کننده کاغذ
  • تولید انواع مواد شیمیایی
  • صنعت ساختمان سازی

اصلی ترین مزایای ورق استیل

در طی مراحل تولید ورق‌های استیل، سطح برخی از آن‌ها را صاف و صیقلی می‌نمایند. این ورق‌ها زیبایی و درخشندگی خاصی دارند و معمولاً از آن‌ها برای تولید لوازم تزئینی و دکوراتیو استفاده می‌شود. بنابراین زیبایی و درخشندگی، اولین مزیتی است که در ساختار این ورق‌ها مشاهده می‌کنیم. همچنین طراحی ورق‌های استیل به گونه‌ای است که به راحتی می‌توان آن‌ها را برش داد و از طریق جوشکاری، به هم متصل نمود.

ورق‌های استیل در برابر آلودگی‌ها مقاومت بالایی دارند؛ این ورق‌ها را به راحتی می‌توان تمیز و استرلیزه کرد، بنابراین میکروب ها و باکتری‌ها نمی‌توانند در سطح آن به فعالیت بپردازند. همین امر سبب شده است که صنایع تولید کننده مواد غذایی و نوشیدنی‌ها، از این ورق‌ها برای انتقال مواد غذایی خویش مانند شیر استفاده نمایند.

از تمام این‌ها گذشته، ورق استیل را می‌توان به صورت کامل، بازیافت نمود و دوباره به چرخه تولید بازگرداند. این روزها بسیاری از محصولات استیل که در سراسر جهان تولید می‌شوند، از مواد بازیافت شده این ورق‌ها هستند. بنابراین استفاده از آن‌ها نه تنها صرفه جویی اقتصادی فراوانی به همراه دارد، بلکه هیچ آسیبی به محیط زیست وارد نمی‌کند.

معرفی انواع ورق استیل

ورق‌های استیل از آن دسته مواد اولیه‌ای هستند که تنوع بالایی دارند و هر کدام از آن‌ها برای تولید محصول خاصی قابل استفاده هستند. از جمله پر کاربردترین نوع این ورق‌ها می‌توان به ورق استیل سری 200، ورق استیل سری 300، ورق استیل سری 400، ورق استیل سری 600، ورق استیل تزئینی، ورق استیل نازک، ورق استیل ضخیم و… اشاره نمود. همچنان با ما همراه باشید تا به معرفی برخی از این ورق‌ها بپردازیم و با کاربرد هر کدام از آن‌ها، بیشتر آشنا شویم.

ورق استیل سری 200

این ورق ها به سری 201 و 202 تقسیم بندی می‌شوند و تفاوت اصلی که میان آن‌ها وجود دارد، در شیوه تولید آن‌هاست. ترکیبات هر دو نوع این ورق‌ها آستنیتی است و شامل کروم، منگنز و نیکل هستند. این ورق‌ها در برابر خوردگی و حرارت استحکام خوبی دارند و در برابر پوسته پوسته شدن، مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند. ورق 201 در بسیاری از مواقع می‌تواند به عنوان یک جایگزین برای لوله‌های 301 به شمار رود. این ورق‌ها قابلیت شکل پذیری بالایی دارند و از آن‌ها برای ساخت لوازم آشپزخانه، صنایع تولید کننده خودرو، تولید درب و پنجره، لوازم پخت و پز و… استفاده می‌نمایند.

ورق استیل سری 300

در میان انواع ورق استیل که خدمت شما عزیزان معرفی کردیم، ورق‌های سری 300 دارای تنوع و کاربرد بیشتری هستند و به عنوان پرمصرف‌ترین ورق‌ها به شمار می‌روند. ساختار آن‌ها به گونه‌ای طراحی شده است که نه تنها قابلیت انعطاف پذیری بالایی دارند، بلکه می‌توان به راحتی آن‌ها را به همدیگر جوش داد و برای تولید محصولات جدید استفاده نمود. برخی از انواع ورق استیل سری 300 عبارتند از:

  • ورق استیل 301: این ورق‌ها بسیار منعطف هستند و در برابر سایش مقاومت بالایی دارند؛ به راحتی شکل می‌پذیرند و می‌توان از آن‌ها برای جوشکاری استفاده نمود.
  • ورق استیل 302: در ترکیب این نوع ورق، مقادیر بیشتری از عنصر کربن را مشاهده می‌کنیم که باعث افزایش استحکام آن شده است.
  • ورق استیل 303: در این ورق‌ها، میزان گوگرد و فسفر بیشتر از سایر ورق‌های استیل سری 300 است، بنابراین از قابلیت شکل پذیری بالایی برخوردار هستند.
  • ورق استیل 309: اصلی‌ترین ویژگی این سری از ورق‌ها، مقاومت بالا در برابر حرارت است.
  • ورق استیل 316: این ورق دارای عنصری به نام مولیبدن است که موجب شده صنایع غذایی و دارویی، تمایل بیشتری به استفاده از آن برای تولید مواد غذایی، نوشیدنی و داروهای خود داشته باشند. البته به سبب این که در برابر خوردگی مقاوم‌تر هستند، بنابراین در صنایع دریایی و ساعت سازی نیز از آن استفاده می‌نمایند.
  • ورق استیل 317: اصلی‌ترین ویژگی لوله استیل 317، استحکام کششی بالای آن است. این لوله در برابر مواد شیمیایی مقاومت بسیار خوبی دارد.
  • ورق استیل 321: در طراحی این لوله از فلز تیتانیوم نیز استفاده شده است؛ بنابراین در برابر پوسیدگی و سایش دوام بالایی دارد.

Leave A Comment

کمک نیاز دارید?