ورق استیل نگیر

ورق استیل نگیر چیست؟

فهرست مطالب

ورق استیل نگیر چیست؟

یکی از مهم‌ترین قطعات فولادی که این روزها در زندگی ما انسان‌ها کاربردهای بی‌شماری دارد، ورق استیل است. این ورق‌ها با استفاده از آلیاژهای مختلف و فرمولاسیون منحصر به فردی تولید می‌شوند و هر کدام از آن‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند. یکی از تقسیم بندی‌هایی که می‌توان برای ورق‌های استیل انجام داد، تقسیم آن‌ها به دو نوع ورق استیل بگیر و ورق استیل نگیر است. در فرمولاسیون ورق استیل نگیر، مقدار آلیاژ کروم بیشتر است؛ هر چقدر میزان کروم در ساختار ورق‌های استیل بالا رود، باعث کاهش خاصیت مغناطیسی آن می‌گردد. بنابراین ورق استیل نگیر از خاصیت مغناطیسی برخوردار نیست و آهنربا نمی‌تواند آن را جذب نماید. در واقع نام ورق استیل نگیر، به سبب خاصیتی که جذب آهنربا نمی‌شود، برای آن انتخاب شده است.

انواع ورق استیل نگیر

ورق استیل نگیر دارای انواع و اقسام مختلفی است که هر کدام از آن‌ها کاربرد خاص خود را در صنایع و کارخانجات کشورمان دارند. در این قسمت به صورت خلاصه به برخی از این ورق‌ها و خصوصیات آن‌ها اشاره می‌کنیم:

ورق استیل نگیر 304:

این ورق، جزو پر کاربردترین ورق‌های استیل است که در صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارد. این نوع ورق دارای 18درصد کروم و 8 درصد نیکل است و در برابر خوردگی مقاومت بسیار زیادی دارد.

ورق استیل نگیر 316:

میزان کربن در ساختار این نوع ورق، کمتر از سایر نمونه‌های آن است؛ اما با این وجود مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد. این ورق‌ها با قرار گرفتن در دمای بالا، منبسط شده و حالت کشیده پیدا می‌کنند. این ورق در هنگام جوشکاری مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد.

ورق استیل نگیر 321:

برای تولید این نوع ورق استیل، مقداری آلیاژ تیتانیوم را به ساختار اصلی استیل اضافه می‌نمایند. این ورق در برابر جوشکاری، خوردگی، رطوبت، اکسیداسیون و شدت جریان آب مقاومت بسیار زیادی دارد. بررسی‌ها نشان دهنده آن است که مقاومت حرارتی این ورق در هنگام استفاده متناوب، 900 درجه سانتیگراد و در حالت استفاده مداوم، 925 درجه سانتی‌گراد است.

ورق استیل نگیر 309:

در ساختار این ورق استیل، میزان بیشتری از کروم و میزان کمتری از نیکل مشاهده می‌شود. دوام و استحکام این فلز بسیار بالاست و در صورت استفاده متناوب، در مقابل اکسیداسیون 1038 درجه سانتیگراد مقاومت می‌نماید.

ورق استیل 310:

از این ورق استیل می‌توان برای دماهای بالا استفاده نمود. میزان کربن در ساختار آن کم است، اما 25 درصد کروم و 20 درصد نیکل دارد؛ این آلیاژها مقاومت آن را در برابر خوردگی و اکسیداسیون افزایش داده‌اند.

ورق استیل نگیر 4841:

این ورق برای قرار گرفتن در دماهای بیش از 550 درجه سانتیگراد طراحی شده است. از جمله ویژگی‌های منحصر به فرد آن، مقاومت بالا در برابر خمش و دمای حرارت زیاد است.

ورق استیل مات و براق

ورق های استیلی که این روزها در جهان تولید می‌شوند، به دو نوع مات و براق تقسیم بندی می‌شوند. ورق استیل مات به روش نورد گرم تولید می‌شود و شکل ظاهری آن مات و خاکستری است. این ورق‌ها از نظر شکل ظاهری، زیبایی و جذابیت چندان زیادی ندارند و از آن‌ها برای تولید بسیاری از تجهیزات صنعتی، لوله، ساخت یخچال، تجهیزات فاضلاب، تجهیزات فرآوری مواد شیمیایی و… استفاده می‌شود.

اما نوع دیگری از ورق‌های استیل وجود دارند که ما آن را به نام ورق استیل براق می‌شناسیم. اصلی‌ترین ویژگی این ورق‌ها، سطح براق و آیینه‌ای آن‌هاست که زیبایی و جذابیت بی نظیری برای آن به وجود آورده است. این ورق‌ها، در ابتدا دارای ساختاری مات و ساده بودند، اما با استفاده از دستگاه‌های مختلف و طی مراحل متعدد، پولیش می‌شوند و تمامی ناهمواری‌های آن‌ها از بین می‌رود. از بین رفتن تمام ناهمواری‌ها و خطوط ریز و درشت این ورق‌ها، باعث انعکاس و بازتاب نور بر روی آن‌ها می‌گردد.

این روزها از ورق استیل براق در معماری و صنایع ساختمان سازی استفاده‌های بی‌شماری می‌شود؛ زیرا این ورق‌ها دارای قابلیت فوق العاده عالی برای برش کاری و جوشکاری هستند و مقاومت بالایی دارند. در عین حال شکوه و زیبایی خاصی برای بناها به وجود می‌آورند و با بازتاب نور، جلوه ساختمان‌ها را بیش از پیش افزایش می‌دهند.

کاربرد ورق استیل نگیر

در میان انواع و اقسام ورق‌های استیل که این روزها در بازار مشاهده می‌کنیم، ورق استیل نگیر، دارای کاربرد بسیار زیادی است و ما همواره شاهد تولید محصولاتی هستیم که پایه اصلی آن‌ها، ورق استیل نگیر است. در این قسمت به نام برخی از این ورق‌ها و کاربرد آن‌ها اشاره کوتاهی می‌کنیم:

  • ورق استیل نگیر 304: این ورق برای بسته بندی مواد غذایی، نوشیدنی‌ها و پردازش‌های شیمیایی به کار می‌رود.
  • ورق استیل نگیر 316: این نوع ورق‌ها برای تولید تجهیزات دارویی، تجهیزات عکاسی، قطعات دریچه و پمپ، قطعات کوره و مبدل‌های حرارتی کاربرد دارند.
  • ورق استیل نگیر 321: معمولاً برای تولید مبدل‌های حرارتی، اگزوز هواپیما، قطعات کوره و اتصالات انبساطی از این نوع ورق‌ها استفاده می‌شود.
  • ورق استیل نگیر 309: این ورق‌ها برای تولید کوره، مشعل، تجهیزات کارخانه کاغذ سازی، پالایشگاه نفت و سیکل‌های حرارتی مناسب هستند.
  • ورق استیل نگیر 310: برای طراحی و تولید روکش‌های کفپوش، تجهیزات فرآوری مواد غذایی، لوله‌های تابشی و دیگ‌های بخار، از این ورق‌های مقاوم و با دوام استفاده می‌نمایند.

قیمت ورق استیل نگیر

یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که در هنگام خرید این محصولات برای مشتریان مطرح می‌شود، قیمت ورق استیل نگیر است. به طور کلی نرخ تمامی ورق های استیل، بر اساس وزن و همچنین قیمت جهانی استیل تعیین می‌شود. یکی دیگر از پارامترهای موثر در این زمینه، آلیاژهایی است که در ساختار ورق استیل نگیر به کار رفته اند. مسلماً هر کدام از این آلیاژها باعث تغییر ویژگی های ورق استیل شده و مقاومت آن را کاهش یا افزایش می دهند؛ بنابراین مقدار آن ها در محاسبه قیمت ورق استیل نگیر، نقش مهمی ایفا می نماید.

لازم به ذکر است که ضخامت ورق های استیل نیز یکی از عوامل موثر در تعیین قیمت آن به شمار می رود؛ مسلماً هر چقدر ضخامت این ورق ها بیشتر باشد، قیمت آن ها نیز در بازار افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین قبل از این که اقدام به خرید ورق استیل نگیر نمایید، باید نیاز خود را تعیین نموده و بر مبنای آن اقدام به خرید یکی از انواع آن کنید.

Leave A Comment

کمک نیاز دارید?