لوله استیل چیست ؟

لوله استیل چیست ؟

فهرست مطالب

لوله استیل

لوله استیل در واقع یک لوله ضد زنگ است که ساختار اصلی آن را آلیاژ استنلس استیل تشکیل داده است. فولاد استنلس استیل که به آن فولاد ضد زنگ نیز گفته می‌شود، به سبب ترکیبات فوق العاده‌ای که درون خود دارد، در برابر رطوبت و خوردگی بسیار مقاوم است. به همین سبب از آن برای ساخت ابزارها و لوازمی مانند لوله بهره می‌برند. این روزها از لوله‌های استیل در صنایعی مانند نفت، گاز، آب، فاضلاب و حتی صنایع تولید کننده مواد غذایی استفاده‌های فراوانی می‌شود. اصلی‌ترین عنصر تشکیل دهنده لوله استیل، آهن است؛ علاوه بر آهن، آلیاژ کروم نیز یکی از مهم‌ترین بخش‌های تشکیل دهنده این لوله‌ها می‌باشد. وجود کروم باعث ایجاد خاصیت ضد خوردگی در این لوله‌ها می‌گردد؛ بنابراین می‌توان از آن‌ها برای مدت زمان طولانی در بسیاری از محیط‌ها استفاده نمود.

ویژگی لوله استیل

لوله‌های استیل دارای خصوصیات برجسته‌ای هستند و این روزها به عنوان بهترین جایگزین برای سایر لوله‌ها مطرح شده‌اند. انتقال انواع سیالات از طریق این لوله‌ها به بهترین شکل ممکن انجام می‌شود. برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های این لوله‌ها عبارتند از:

  • اصلی‌ترین ماده تشکیل دهنده این لوله‌ها، آلیاژ آهن است؛ اما در ساختار آن‌ها حدود 2 درصد یا کمتر نیز کربن وجود دارد. کربن خاصیت مکانیکی آن مانند سختی و مقاومت لوله را افزایش می‌دهد، اما از خاصیت شکل پذیری آن کم می‌کند.
  • لوله‌های استیل، با مواد شیمیایی که از درون آن‌ها عبور می‌کنند، واکنشی نشان نمی‌دهند؛ بنابراین حتی پس از گذشت ماه‌ها و سال‌ها، دچار خوردگی و سایش نمی‌شوند.
  • بررسی‌ها نشان دهنده آن است که لوله استیل در برابر گرما و حرارت، مقاومت بالایی دارد.
  • به طور کلی تمامی محصولات استیل و به خصوص لوله‌های استیل، قابلیت 100 درصدی برای بازیافت دارند و می‌توان دوباره آن‌ها را به چرخه تولید بازگرداند و از آن‌ها برای تولید محصولات جدید استفاده کرد.
  • لوله‌های استیل معمولاً از استیل نگیر تولید می‌شوند، به همین سبب در ساختار آن خاصیت مغناطیسی وجود ندارد.
  • لوله استیل از عمر و دوام بالایی برخوردار است.

انواع لوله استیل

با وجود این که ساختار لوله‌های استیل، با همدیگر یکسان است؛ اما آن‌ها از نظر شکل ظاهری، شیوه ساخت و همچنین آلیاژ با همدیگر تفاوت‌هایی دارند. در این قسمت برخی از متداول‌ترین نوع لوله‌های استیل را که بر اساس شکل ظاهری و ساختار اولیه دسته بندی شده‌اند، به شما عزیزان معرفی می‌کنیم:

لوله استیل نرده

معمولاً از این لوله برای تولید نرده و حفاظ های استیل استفاده می‌نمایند. سایز لوله استیل که برای تولید نرده در نظر گرفته شده است، بسیار متنوع بوده و مشتریان می‌توانند بر مبنای نیاز خود یکی از آن‌ها را انتخاب نمایند. انواع لوله استیل 16، لوله استیل 25 و همچنین لوله استیل 38 میلی‌متری جزو این دسته‌بندی قرار دارند. بهترین لوله‌های استیل نرده از نظر آلیاژ، لوله‌های 304 هستند؛ زیرا به سبب آلیاژ قدرتمندی که در ساختار آن‌ها وجود دارد، در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم هستند. همچنین نگهداری از این لوله‌ها بسیار آسان است و سطح آن‌ها صاف، صیقلی و بسیار زیباست.

لوله استیل ضخیم

یکی از انواع لوله‌های استیل که در صنایع مختلف کاربرد گسترده‌ای دارد، لوله استیل ضخیم است که برخی از افراد آن را به نام لوله گوشت‌دار نیز می‌شناسند. این لوله‌ها با استفاده از بهترین آلیاژها تولید شده‌اند و در برابر خوردگی، سایش، مواد شیمیایی و اسیدی مقاومت بسیار زیادی دارند. معمولاً بسیاری از تاسیسات برای لوله کشی فشار قوی سیالات خویش، از این لوله‌ها استفاده می‌نمایند.

لوله استیل نسوز

از این لوله (همان گونه که از نام آن پیداست) در محیط هایی که دما و حرارت بسیار زیادی وجود دارد، بهره می‌برند. معمولاً لوله‌های 310 و 321، جزو این دسته از لوله‌های استیل قرار می‌گیرند. اصلی‌ترین آلیاژهایی که در ساختار لوله استیل نسوز وجود دارد، شامل کروم، نیکل، مولیبدن و تیتانیوم است. ترکیب این مواد با همدیگر، پایداری و مقاومت این لوله‌ها را در برابر گرما و حرارت افزایش داده است. لوله‌های نسوز بهترین انتخاب برای لوله کشی مراکز صنعتی، خطوط هوای فشرده و همچنین انتقال آب سخت گیری شده هستند.

آشنایی با کاربرد لوله استیل

همان گونه که اشاره شد، لوله‌های استیل در برابر مواد اسیدی، حرارت و خوردگی مقاومت بالایی دارند؛ این ویژگی‌ها سبب شده است که در بسیاری از صنایع و کارخانجات از آن‌ها برای انجام لوله کشی استفاده نمایند. آزمایشات و بررسی‌های متعدد نشان دهنده آن است که لوله‌های استیل کاملاً بی ضرر هستند و می‌توان از آن برای صنایع غذایی و تولید نوشیدنی مانند دلستر و ماء الشعیر استفاده نمود.

به غیر از صنایع تولید کننده مواد غذایی، صنایع دیگری نیز وجود دارند که استفاده از لوله‌های استیل در بخش‌های مختلف آن رواج دارد. ما در این قسمت به برخی از این صنایع اشاره می‌کنیم:

  1. صنایع پزشکی
  2. صنعت تولید خودرو
  3. صنایع ساختمان سازی
  4. صنعت آب و فاضلاب
  5. لوله کشی فیلتراسیون
  6. بطری سازی و شیشه شوری
  7. ورودی و خروجی شیر در کارخانجات تولید کننده مواد لبنی
  8. لوله‌های تخلیه فاضلاب

Leave A Comment

کمک نیاز دارید?